Gaan jullie ook de uitdaging aan en op zoek naar de verborgen woorden in de wijk? Deze speurtocht is gebaseerd op Geocaching.

 

Geocaching is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocaching. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitenactiviteit.

 

Wat heb je nodig?

 • Smartphone
 • Pen
 • Invulblad

Klik HIER voor instructie + invulblad

Klik HIER voor een voorbeeld

 

Hoe ga je te werk?

 1. Voer het coördinaat in op je smartphone, bijvoorbeeld bij Google Maps.
 2. Loop naar het punt op de kaart.
 3. Zoek op de plek en vind de geocache. Geocaches zitten vaak in/rond bomen of langs een muur of in verkeerspaaltjes. Niet iedere geocache is op dezelfde hoogte verstopt: kijk omhoog of kijk juist omlaag. Lees goed de hint. Je kunt hier wellicht uit op maken waar je moet zoeken. Een voorbeeld vind je hieronder. Let op, dit is een voorbeeld! 
 4. Heb je de geocache gevonden? Ontcijfer de code. Gebruik hiervoor het geheimschrift op het invulblad. Vul het antwoord in, achter het coördinaat. Alle antwoorden vormen van boven naar beneden een zin met een vraag. Vul het antwoord op die vraag in bij de oplossing.
 5. Bij de geocache vind je ook een logboekje. Hier kun je je naam + datum/tijd invullen. Zo kun je zien wie wanneer de geocache allemaal heeft gevonden.
 6. Als je alle antwoorden + de oplossing hebt, kun je het formulier onder vermelding van je naam en adres inleveren bij Jurgen Heemskerk (Abraham Kuyperstraat 18)
 7. Als beloning van je speurwerk ontvang je iets lekkers voor Pasen.

 

 

BELANGRIJK:

 • Om het voor iedereen leuk houden is het heel belangrijk dat je de geocache weer terug legt, zoals je het gevonden hebt!
 • Je kunt gaan zoeken tussen donderdag 1 april t/m maandag 5 april. Zorg dat je antwoorden + oplossing uiterlijk 5 april hebt ingeleverd.
 • Ga niet de (voor)tuinen van de wijkbewoners in. Hier vind je geen schatten! Let daarnaast ook op waar je loopt, zoals plantjes, bloembollen, etc….en pas goed op het verkeer!
 • De wijkvereniging heeft het initiatief genomen tot deze activiteit. Deelname is op eigen verantwoordelijkheid.